Krämig kycklinggryta

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Matlåda Middag
Frysbar
Krämig kycklinggryta

Krämig kycklinggryta med franska örter blir lätt en ny vardagsfavorit! Servera den gärna med en krispig sallad på gröna bönor.

Ingredienser

Kycklinglårfilé
450 g
Champinjoner
250 g
Salladslök
1 knippe
2 msk
2 dl
Salt och svartpeppar
Ris, gärna fullkorn
3½ dl
Cocktailtomater
250 g

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär kycklingen i mindre bitar. Halvera svampen. Strimla den övre delen av löken och skär resten i grova bitar.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Stek kycklingen på hög värme 3-4 min. Tillsätt svamp och de grova lökbitarna. Stek ytterligare 2-3 min. Rör ner crème fraiche och sjud 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Strö över den strimlade salladslöken och servera med ris och tomater.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

530 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4 g
Protein: 24 % 31,3 g
Fett: 28,7 % 17,2 g
Kolhydrater: 47,3 % 61,6 g
https://www.arla.se/recept/kramig-kycklinggryta/