Krämig grönkålspasta med ädelost och nötter

20 min Huvudrätt
Krämig grönkålspasta med ädelost och nötter

Njut av en härligt grön pasta med knapriga nötter på toppen. Servera den gärna med julens lax, köttbullar eller julskinka. Grönkål, ädelost och grädde är en underbar smakkombination. Låt pastan koka med såsen den sista minuten för bästa resultat.

Ingredienser

Pasta
4 port
Grönkål
200 g
Vitlöksklyftor
2
1 msk
2 dl
140 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Rostade hasselnötter eller mandlar
1 dl

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Grovhacka kålen. Skala och skiva vitlöken.
  • Fräs kål och vitlök i smör-&rapsolja 3–4 min. Tillsätt crème fraiche och smulad ost. Sjud 2–3 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda pastan med såsen. Toppa med grovhackade nötter.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

485 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 16 g
Kolhydrater: 64 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/kramig-gronkalspasta-med-adelost-och-notter/