Krämig äggsallad
30 min
Brunch
Buffé
•
Äggsallad är fantastiskt gott och ett trevligt alternativ när man tröttnat på ägghalvorna på sillbordet. Äggsallad är enkelt att göra och tacksamt att bjuda på.
Ingredienser
|
Extra stora ägg
|
4 |
|---|---|
| ½ dl | |
|
Dijonsenap
|
½ msk |
|
Salt
|
2 krm |
|
Finhackad färsk gräslök
|
2½ msk |
|
Skalade räkor
|
100 g |
|
Löjrom
|
80 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Löjrom kan bytas ut mot annan rom. Äggsalladen kan också serveras på bröd.
Näringsvärden, per port
Energi:
156 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,1 g |
| Protein: | 42 % | 16,1 g |
| Fett: | 55,7 % | 9,8 g |
| Kolhydrater: | 2,3 % | 0,9 g |