Rostad pumpa med svartkål, brynt smör och pocherat ägg

Rostad pumpa med svartkål, brynt smör och pocherat ägg

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

30 min

Hittar du inte pumpa till den här salladen går det lika bra med sötpotatis. Och är det första gången du pocherar ägg kan det behövas lite träning men det är väl värt det när du lärt dig!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pocherat ägg:

  • 4 ägg
  • 1½ liter vatten
  • 1 tsk ättiksprit 12%
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och skär pumpan i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min. Riv svartkålen och ta bort stjälkarna. Skala och skär rödlöken i klyftor. Ta ut plåten och lägg på kål och lök. Fortsätt tillaga ca 10 min. Ta ut plåten och smula över osten. Hacka nötterna grovt. Smält smöret i en stekpanna tills det börjar bli ljusbrunt. Lägg nötterna i stekpannan. Häll smör och nötter över grönsakerna. Strö över oregano.

Koka upp vattnet med ättiksprit och salt i en vid kastrull. Låt sjuda. Knäck äggen i 4 koppar. Låt ett ägg i taget sakta glida ner i vattnet. Låt sjuda ca 3 min. Lyft upp dem med en hålslev. Servera äggen till grönsakerna.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 565 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem