Rostad pumpa med svartkål, brynt smör och pocherat ägg
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Hittar du inte pumpa till den här salladen går det lika bra med sötpotatis. Och är det första gången du pocherar ägg kan det behövas lite träning men det är väl värt det när du lärt dig!
Ingredienser
Butternutpumpa, 900 g
|
1 |
---|---|
Rapsolja
|
2 msk |
Svartkål
|
200 g |
Rödlök
|
1 |
150 g | |
Hasselnötter
|
1 dl |
50 g | |
Färsk oregano
|
1 kruka |
Pocherat ägg:
Ägg
|
4 |
---|---|
Vatten
|
1½ liter |
Ättiksprit 12%
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Gör så här
Pocherat ägg:
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
565 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 22 g |
Kolhydrater: | 41 g |
Fett: | 37 g |

