Kozalak Manti

Kozalak Manti

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(19 st)

Kozalak manti är en festlig turkisk maträtt gjord på frasiga rullar som doppas i en god färskostsås och kryddig köttfärsröra. Det är en riktig fröjd för ögat och smaklökarna att duka fram en bricka med dessa till fredagsmyset eller som tillbehör till maten.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 250 g filodeg
  • vatten, till pensling
  • 300 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 2 tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar

Gör så här

Gör så här

  1. Skär degarken på mitten i två lika stora delar. Lägg en blompinne eller ett sugrör på långsidan och rulla ihop degen. Dra ut pinnen.
  2. Pensla med vatten längs med långsidan och stäng ihop rullen. Vattnet gör att rullen håller ihop vid fritering.
  3. Skala löken. Hacka lök, paprika och tomat. Stek löken i smör-&olja i en stekpanna. Lägg i färsen och stek under omrörning så att den smular sig.
  4. Tillsätt paprika, tomat, tomatpuré, paprikapulver och fortsätt steka 3-4 min. Häll i vatten och låt koka ihop några min. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rör ihop labneh med vitlök och smaka ev av med salt.
  6. Hetta upp olja i en gryta eller stor stekpanna. Fritera rullarna, några i taget, tills de blir gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
  7. Lägg upp rullarna på tallrikar och servera med köttfärs, labnehröra och granatäpplekärnor.

Näringsvärden, per port exkl friteringsolja

  • Energi: 445 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag