Fyllda smördegsrullar

Fyllda smördegsrullar

40 min Buffé
Smördegsrullar fyllda med salt, vit ost är perfekt plockmat på mezebordet eller som tilltugg till drinken. Enkelt och frasigt gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Halvtina smördegen och kavla ut varje platta till 14 x 26 cm. Dela varje platta i 4 delar.
  • Smula osten och blanda med peppar och mynta.
  • Lägg en sträng fyllning på varje platta, vik in kortändarna och rulla ihop till en hård rulle.
  • Lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smält smör.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!
Tips:

Tips! Om du vill laga ”äkta” cigarrer använder du filodeg istället för smördeg. Kanske lite mer avancerat, men värt att testa!

Energi:

125 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Smördeg
320 g
200 g
Färsk mynta
½ dl
2 msk