Kozalak Manti
45 min
Buffé
•
&format=webp)
Kozalak manti är en festlig turkisk maträtt gjord på frasiga rullar som doppas i en god färskostsås och kryddig köttfärsröra. Det är en riktig fröjd för ögat och smaklökarna att duka fram en bricka med dessa till fredagsmyset eller som tillbehör till maten.
Ingredienser
Filodeg
|
250 g |
---|---|
Vatten, till pensling
|
Köttfärs
|
300 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Grön paprika
|
1 |
Tomater
|
2 |
1 msk | |
Tomatpuré
|
2 msk |
Paprikapulver
|
2 tsk |
Vatten
|
1 dl |
Salt och peppar
|
200 g | |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Granatäppelkärnor
|
½ dl |
Olja till fritering
|
---|
Gör så här
Näringsvärden, per port exkl friteringsolja
Energi:
505 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 23 g |
Kolhydrater: | 44 g |
Fett: | 26 g |

