Kozalak Manti
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Buffé
•
Kozalak manti är en festlig turkisk maträtt gjord på frasiga rullar som doppas i en god färskostsås och kryddig köttfärsröra. Det är en riktig fröjd för ögat och smaklökarna att duka fram en bricka med dessa till fredagsmyset eller som tillbehör till maten.
Ingredienser
|
Filodeg
|
250 g |
|---|---|
|
Vatten, till pensling
|
|
Köttfärs
|
300 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Grön paprika
|
1 |
|
Tomater
|
2 |
| 1 msk | |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Paprikapulver
|
2 tsk |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Salt och peppar
|
| 200 g | |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Granatäppelkärnor
|
½ dl |
|
Olja till fritering
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
498 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,8 g |
| Protein: | 19,3 % | 23,7 g |
| Fett: | 45,4 % | 25,5 g |
| Kolhydrater: | 35,3 % | 43,3 g |