Bakat kryddigt ris med kyckling och pumpa

Bakat kryddigt ris med kyckling och pumpa

Betyg

(5 st)

Kryddigt och gott ris bakat i ugnen med möra lårfiléer av kyckling. Här samsas smaker av gurkmeja kanel, ingefära och citron med morot, lök och pumpa.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • ½ butternutpumpa
  • 2 dl basmatiris
  • 1 tsk salt
  • 8 kycklinglår med ben
  • 1 msk olivolja
  • 75 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 dl gula russin
  • 6 dl kycklingbuljong

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skala och hacka löken och vitlöken. Skala och tärna morötterna i ca 1x1 cm stora tärningar. Skala och tärna pumpan i ca 2x2 cm stora tärningar. Skölj riset. Salta och stek kycklingen i ca 3 msk smör i en gryta. Lyft upp och lägg åt sidan. Tillsätt lök, vitlök och morötter i grytan och stek under omrörning ca 5 min tills morötterna börjar bli mjuka. Tillsätt gurkmeja, paprikapulver, ingefära, kanel och citronskal och stek ytterligare 2 min. Tillsätt pumpa och russin och rör om. Tillsätt buljongen och riset. Rör om och lägg kycklinglåren ovanpå. Koka upp under lock och ställ in grytan i ugnen ca 50 min tills riset är färdigkokt och kycklingen genomstekt. Tillsätt resterande smör och fluffa riset med en gaffel innan servering.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem