Köttsoppa
1 tim 40 min
Huvudrätt
Matlåda
Middag
Varmrätt
Frysbar
•
&format=jpg)
En mustig köttsoppa är trevligt att bjuda på en vanlig vardag, eller varför inte som söndagsmiddag! Den behöver koka länge, så köttet blir mört och fint. Denna köttsoppa är smaksatt med tomat och rosmarin och sedan häller vi i lite grädde och toppar med färsk bladpersilja. Servera gärna köttsoppan med nybakat bröd.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Grytbitar av nötkött
|
500 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
3 |
3 msk | |
Tomatpuré
|
3 msk |
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
Vatten
|
1⅕ liter |
Kinesisk soja
|
1 msk |
Köttbuljong
|
3 tärningar |
Bakpotatis
|
1 |
2½ dl | |
Salt och svartpeppar
|
|
Färsk persilja
|
1 knippe |
Gör så här
Näringsvärden, per portion exkl. tillbehör
Energi:
451 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 31 g |
Kolhydrater: | 19 g |
Fett: | 27 g |

