Köttsoppa

Köttsoppa

60+ min Huvudrätt
En mustig köttsoppa är trevligt att bjuda på en vanlig vardag, eller varför inte som söndagsmiddag! Den behöver koka länge, så köttet blir mört och fint. Denna köttsoppa är smaksatt med tomat och rosmarin och sedan häller vi i lite grädde och toppar med färsk bladpersilja. Servera gärna köttsoppan med nybakat bröd.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och klyfta löken. Skala och krossa vitlöken. Bryn all lök i 1 msk smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
  • Bryn köttet i omgångar i resterande smör. Lägg över i grytan. Tillsätt tomatpuré och rosmarin. Blanda väl. Häll på vatten, soja och smulad buljongtärning. Låt sjuda under lock ca 1 ½ tim.
  • Skala och tärna potatisen. Lägg ner i grytan och sjud ytterligare 25 min med lock. Rör ner grädde och smaka av med salt och peppar.
  • Toppa köttsoppan med hackad persilja.
Klart!
Energi:

451 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Grytbitar av nötkött
500 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
3 msk
Tomatpuré
3 msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Vatten
1⅕ liter
Kinesisk soja
1 msk
Köttbuljong
3 tärningar
Bakpotatis
1
2½ dl
Salt och svartpeppar
Färsk persilja
1 knippe