Köttfärsspett med bearnaise
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Köttfärsspett med lite dijon som ger sting. Servera spetten med bearnaisesås och en god potatisrätt eller sallad.
Ingredienser
|
Nötfärs
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
1½ tsk |
|
Peppar
|
2 krm |
|
Dijonsenap
|
2 msk |
|
Ägg
|
1 |
Till servering:
|
Bearnaisesås
|
2 dl |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Ett enkelt sätt att få till fina spett är att forma färsen runt spetten och sedan rulla dem mot köksbänken.
Näringsvärden, per port
Energi:
501 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 23,1 % | 28,5 g |
| Fett: | 76 % | 43,1 g |
| Kolhydrater: | 0,9 % | 1,1 g |