Köttfärssås 50/50
45 min
Tillbehör
•
En klassisk köttfärssås får nytt liv med belugalinser som gör rätten både mer klimatsmart och mättande. Grönsakerna ger djup i smaken, och crème fraiche med paprika och chili ger lite hetta till rätten.
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Morot
|
1 |
|
Blekselleri
|
1 stjälk |
| 2 msk | |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Nötfärs
|
200 g |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Krossade tomater à 400 g
|
1 burk |
|
Belugalinser
|
2 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
| 2 dl | |
|
Torkad oregano
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
Till servering:
|
Pasta, gärna fullkorn
|
360 g |
|---|---|
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
697 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 13,7 g |
| Protein: | 21,1 % | 36,2 g |
| Fett: | 24,1 % | 19 g |
| Kolhydrater: | 54,8 % | 93,9 g |