Köttfärssås 50/50
45 min
•

En klassisk köttfärssås får nytt liv med belugalinser som gör rätten både mer klimatsmart och mättande. Grönsakerna ger djup i smaken, och crème fraiche med paprika och chili ger lite hetta till rätten.
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Morot
|
1 |
Blekselleri
|
1 stjälk |
2 msk | |
Tomatpuré
|
2 msk |
Nötfärs
|
200 g |
Vatten
|
2 dl |
Krossade tomater à 400 g
|
1 burk |
Belugalinser
|
2 dl |
Salt
|
1 tsk |
2 dl | |
Torkad oregano
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
Till servering:
Pasta
|
360 g |
---|---|
Färsk basilika
|
1 kruka |
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
648 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Kolhydrater: | 67 g |
Fett: | 25 g |

