Köttfärsbiffar med rotselleri

30 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Köttfärsbiffar med rotselleri

Färsbiffarna får härlig smak och nyttiga vitaminer från morot, selleri och persilja. Tillbehören gör detta till en GI-rätt.

Ingredienser

Nötfärs
400 g
Vitlöksklyfta
1
Morot
1
Rotselleri
100 g
Hackad färsk persilja
1 dl
Ägg
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2½ dl
Japansk soja
1 msk
Solrosskott
1 dl

Gör så här

  • Skala och finhacka vitlöken. Skala och grovriv morot och selleri.
  • Blanda färsen med vitlök, rotfrukter, persilja, ägg, salt, peppar och 1 dl grädde till en jämn färs.
  • Forma till 8 biffar.Stek dem i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida.
  • Häll i resten av grädden i pannan. Tillsätt soja och låt skyn koka ihop några minuter. Strö över solrosskotten.
  • Servera biffarna med lättstekta grönsaker och kokta kikärtor.
Klart!
https://www.arla.se/recept/kottfarsbiffar-med-rotselleri/