Köttfärsbiffar med röda bönor och blomkålscouscous

Köttfärsbiffar med röda bönor och blomkålscouscous

Betyg

(3 st)

1 tim

Dryga ut köttet med vegetabiliska proteiner, ett enkelt och gott sätt att äta mer klimatsmart! Den här färgsprakande salladen är full av smak och bra energi som gör dig glad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 150 g Apetina® vitost
  • 400 g blandfärs
  • 1 burk kidneybönor, ca 400 g
  • ½ rödlökar
  • ½ tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • ½ dl vatten
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Blomkålscouscous:

  • 1 rödbeta
  • 30 g babyspenat eller mangoldskott
  • 2 msk pumpakärnor

Gör så här:

Gör så här:

Häll av och skölj bönorna. Mosa hälften och blanda med färsen i en bunke. Skala och hacka rödlöken. Tärna hälften av osten fint. Blanda lök, ost, salt, peppar och vatten med färsen. Forma till 8 biffar.

Riv blomkålen på ett rivjärn. Koka upp vatten och salt. Lägg i blomkålen och låt koka upp. Häll av vattnet och rör ner smöret. Skala och skölj rödbetan. Strimla eller riv den grovt.

Stek biffarna i smör i en stekpanna 2-3 min på varje sida. Lägg upp blomkålscouscous på ett fat och toppa med riven rödbeta, mangoldskott och resten av bönorna. Smula över osten och strö över pumpakärnorna. Servera till biffarna.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 660 kcal
  • Protein: 44 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem