Köttfärsbiffar med röda bönor och blomkålscouscous
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Dryga ut köttet med vegetabiliska proteiner, ett enkelt och gott sätt att äta mer klimatsmart! Den här färgsprakande salladen är full av smak och bra energi som gör dig glad.
Ingredienser
Köttfärsbiffar:
150 g | |
Blandfärs
|
400 g |
Kidneybönor, ca 400 g
|
1 burk |
Rödlök
|
½ |
Salt
|
½ tsk |
Malen svartpeppar
|
2 krm |
Vatten
|
½ dl |
1 msk |
Blomkålscouscous:
Färsk blomkål
|
500 g |
---|---|
Vatten
|
1 liter |
Salt
|
½ tsk |
2 msk |
Rödbeta
|
1 |
---|---|
Babyspenat eller mangoldskott
|
30 g |
Pumpakärnor
|
2 msk |
Gör så här
Köttfärsbiffar:
Blomkålscouscous:
Servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
660 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 44 g |
Kolhydrater: | 38 g |
Fett: | 35 g |

