Köttfärsbiffar med getostyoghurt
20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Krämig yoghurt med getost smakar mycket bra till färsbiffar av lamm eller nöt. Lätta att lyckas med och gott smaksatta med senap och vitlök.
Ingredienser
|
Nötfärs
|
400 g |
|---|---|
|
Äggulor
|
2 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Dijonsenap
|
2 tsk |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 1½ dl | |
Sås:
| 2 dl | |
|
Falbygdens® Getost
|
100 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Biffarna kan stekas i förväg och värmas före serveringen. Prova gärna Arla Köket® crème fraiche gourmet getost, honung, rosmarin som passar mycket bra som sås till biffarna.
Nötfärs kan bytas ut mot lammfärs.
Näringsvärden, per port
Energi:
437 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,1 g |
| Protein: | 26,4 % | 28,4 g |
| Fett: | 70,1 % | 34,6 g |
| Kolhydrater: | 3,5 % | 3,8 g |