Köttfärsbiffar med chili

Köttfärsbiffar med chili

45 min Huvudrätt
Köttfärsbiffar med het och god kryddning bestående av färsk chili och mycket peppar. Kokt ris och en sallad är gott till dessa lättlagade köttfärsbiffar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skölj och kärna ur chilin. Finhacka den.
  • Blanda färs, chili, chilisås, salt, peppar och ägg med potatismjöl och vatten. Rör om tills allt är väl blandat.
  • Hetta upp smöret i en stekpanna tills det blivit gyllenbrunt. Klicka ner färsen i stekpannan med en sked.
  • Stek i omgångar, ca 2 min per sida. Häll över såsen när alla biffarna är stekta. Låt allt bli genomvarmt.
  • Servera med kokt ris och grönsallad.
Klart!
Tips:

Svartpeppar kan bytas mot vitpeppar.

Ingredienser

Köttfärs
500 g
Färsk chili
½
Chilisås
½ dl
Salt
1½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Ägg
1
Potatismjöl
2 msk
Vatten
1 dl
2 msk
Sweet&sour sås
2½ dl