Köttfärsbiffar med chili

Köttfärsbiffar med chili

Betyg

(22 st)

Köttfärsbiffar med het och god kryddning bestående av färsk chili och mycket peppar. Kokt ris och en sallad är gott till dessa lättlagade köttfärsbiffar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g köttfärs
  • ½ färsk chili
  • ½ dl chilisås
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ca 2½ dl sweet&sour sås

Gör så här:

Gör så här:

Skölj och kärna ur chilin. Finhacka den. Blanda färs, chili, chilisås, salt, peppar och ägg med potatismjöl och vatten. Rör om tills allt är väl blandat. Hetta upp smöret i en stekpanna tills det blivit gyllenbrunt. Klicka ner färsen i stekpannan med en sked. Stek i omgångar, ca 2 min per sida. Lägg över biffarna i en traktörpanna eller stekpanna. Häll över såsen när alla biffarna är stekta. Låt allt bli genomvarmt.

Tips:

Svartpeppar kan bytas mot vitpeppar.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem