Köttfärsbiffar med äpple

25 min Huvudrätt Lunch Middag
Köttfärsbiffar med äpple

Med äpple i biffarna och lingon i dressingen får du en ny favoritmat!

Ingredienser

Nötfärs
400 g
Liten gul lök
½
Ägg
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1 dl
Hackad färsk persilja
1 dl
Stort äpple
1

Dressing:

1 dl
Rårörda lingon
½ dl
Surdegsbröd, skivat
240 g
Krispsallad
1 kruka

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Blanda färsen med ägg, salt, peppar, grädde, persilja och lök. Grovriv äpplet och rör ner det i färsen.
  • Forma till fyra stora eller åtta små biffar. Stek dem i en stekpanna 4-5 min på varje sida.
  • Blanda gräddfil och lingon. Rosta brödskivorna.
  • Servera biffarna på bröden med sallad och dressing.
Klart!

Nötfärs kan bytas ut mot lammfärs.

Näringsvärden, per port

Energi:

420 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 27 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/kottfarsbiffar-med-apple/