Köttbullar med indisk smak
30 min
Huvudrätt
Matlåda
Frysbar
•
Kryddstarka köttbullar med en twist! Våga utmana den traditionella smaksättningen på köttbullar genom att tillsätta spiskummin, garam masala och malen koriander till din smet. Stek köttbullarna gyllene och servera dem med en fräsch raita och saffransris.
Ingredienser
|
Ströbröd
|
½ dl |
|---|---|
| ½ dl | |
| 1 dl | |
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk röd chili
|
1 |
| 2 msk | |
|
Blandfärs
|
500 g |
|
Garam masala
|
1 msk |
|
Paprikapulver
|
2 tsk |
|
Malen spiskummin
|
1 tsk |
|
Malen koriander
|
1 tsk |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Malen kardemumma
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
434 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,5 g |
| Protein: | 24,3 % | 26 g |
| Fett: | 67,2 % | 33 g |
| Kolhydrater: | 8,5 % | 9,1 g |