Julköttbullar med senap och kryddpeppar

Julköttbullar med senap och kryddpeppar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

1 tim

Julens kanske godast kryddade köttbullar får man med hjälp av lite senap, honung och kryddpeppar. Extra vackra blir de tillsammans med lingon och persilja!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 45 st

  • ½ dl lingon, tinade
  • ½ dl färsk persilja, hackad

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Blanda ströbröd med grädde. Låt det svälla 5-10 min.
  2. Blanda färsen med lök, ägg, senap, honung, salt och kryddpeppar. Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad.
  3. Droppa lite olja (eller vatten) på handflatorna och rulla färsen till jämna köttbullar.
  4. Stek dem några i taget, i smör. Skaka pannan så att de blir jämnt brynta.
  5. Sänk värmen när köttbullarna börjat få färg och stek tills de blir genomstekta, 5-10 min.
  6. Lägg köttbullarna på ett serveringsfat. Strö över persilja och lingon.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 40 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Andra goda förslag