Julköttbullar med senap och kryddpeppar

Julköttbullar med senap och kryddpeppar

1 tim
Buffé
Julens kanske godast kryddade köttbullar får man med hjälp av lite senap, honung och kryddpeppar. Extra vackra blir de tillsammans med lingon och persilja!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/julkottbullar-med-senap-och-kryddpeppar/

Gör så här

  • Blanda ströbröd med grädde. Låt det svälla 5-10 min.
  • Blanda färsen med lök, ägg, senap, honung, salt och kryddpeppar. Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad.
  • Droppa lite olja (eller vatten) på handflatorna och rulla färsen till jämna köttbullar.
  • Stek dem några i taget, i smör. Skaka pannan så att de blir jämnt brynta.
  • Sänk värmen när köttbullarna börjat få färg och stek tills de blir genomstekta, 5-10 min.
  • Lägg köttbullarna på ett serveringsfat. Strö över persilja och lingon.
Klart!
Energi:

40 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Köttfärs
400 g
Ströbröd
¾ dl
1½ dl
Riven gul lök
1 msk
Ägg
1
Sötstark senap
2 msk
Honung
½ msk
Salt
1 tsk
Malen kryddpeppar
1 krm
Lingon, tinade
½ dl
Färsk persilja, hackad
½ dl