Köttbullar fyllda med ost

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Köttbullar fyllda med ost

Köttbullar på lamm och nötfärs, fyllda med Apetina ost som är en klassisk smakkombination till lamm. Köttbullarna serveras med sallad och grönsaker i bröd.

Ingredienser

Lammfärs
250 g
Nötfärs
250 g
100 g
Grovhackad färsk persilja
1 dl
Finhackad vitlöksklyfta
1
Herbes de provence
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Dressing:

Arla Ko® Eko Yoghurt, naturell
2 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Tillbehör:

Romansallad
2 krukor
Gurka
1
Små morot
150 g
Tortillabröd eller turkiskt plattbröd
4

Gör så här

  • Blanda färsen väl med ost, persilja, vitlök och kryddor. Forma färsen till små köttbullar. Tryck till dem så att de blir lite platta.
  • Stek köttbullarna i omgångar i smör i en stekpanna på svag värme 2-3 min på varje sida. Håll köttbullarna varma under tiden dressing och tillbehör görs i ordning.
  • Rör ihop ingredienserna till dressingen.
  • Dela salladen i grova bitar. Skär gurkan i tunna stavar. Skala och hyvla morötterna med en osthyvel.
  • Värm brödet i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
  • Fördela grönsaker, köttbullar och dressing på bröden och servera genast.
Klart!

Tortillabröden kan bytas mot turkiska plattbröd.

https://www.arla.se/recept/kottbullar-fyllda-med-ost/