Kotlettrad i ciderkokt kål

Kotlettrad i ciderkokt kål

Betyg

(5 st)

Kokt kotlettrad blir underbart mör i denna härliga gryta. En syrlig och fräsch smak från äpple och cider passar mycket väl till fläskkött. Gott och mättande!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 800 g kotlettrad med ben
  • ½ msk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 äpplen
  • 2 gula lökar
  • 400 g vitkål
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 tsk kummin
  • 3 lagerblad
  • 5 dl äppelcider
  • 3 dl vatten

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Gnid in köttet med salt och peppar. Kärna ur äpplena och skär dem i grova tärningar. Skala löken och strimla den och vitkålen grovt. Fräs äpple, lök och vitkål i smör-&rapsolja i en stor kastrull 2-3 min tills det mjuknat något. Lägg ner köttet och tillsätt kummin, lagerblad, cider och vatten. Koka upp, sänk värmen något och låt sjuda under lock 2 ½-3 tim tills köttet är riktigt mört. Ta upp köttet, lossa det från benet och dela det i mindre bitar. Lägg tillbaka i kastrullen. Rör ihop crème fraiche och senap.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem