
Kotlettrad i ciderkokt kål
Kokt kotlettrad blir underbart mör i denna härliga gryta. En syrlig och fräsch smak från äpple och cider passar mycket väl till fläskkött. Gott och mättande!
Ingredienser
- 800 g kotlettrad med ben
- ½ msk salt
- ½ tsk grovmalen svartpeppar
- 2 äpplen
- 2 gula lökar
- 400 g vitkål
-
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
- 2 tsk kummin
- 3 lagerblad
- 5 dl äppelcider
- 3 dl vatten
Till servering:
-
2 dl Arla Köket® crème fraiche
- 2 msk dijonsenap
Gör så här
Gör så här
Gnid in köttet med salt och peppar. Kärna ur äpplena och skär dem i grova tärningar. Skala löken och strimla den och vitkålen grovt. Fräs äpple, lök och vitkål i smör-&rapsolja i en stor kastrull 2-3 min tills det mjuknat något. Lägg ner köttet och tillsätt kummin, lagerblad, cider och vatten. Koka upp, sänk värmen något och låt sjuda under lock 2 ½-3 tim tills köttet är riktigt mört. Ta upp köttet, lossa det från benet och dela det i mindre bitar. Lägg tillbaka i kastrullen. Rör ihop crème fraiche och senap.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut