Kotlettrad i ciderkokt kål
                                
                                    3 tim
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  30 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
        
    Kokt kotlettrad blir underbart mör i denna härliga gryta. En syrlig och fräsch smak från äpple och cider passar mycket väl till fläskkött. Gott och mättande!
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                Kotlettrad med ben
                                            
                                     
                                 | 
                                800 g | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Grovmalen svartpeppar
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Äpplen
                                            
                                     
                                 | 
                                2 | 
| 
                                     
                                            
                                                Gula lökar
                                            
                                     
                                 | 
                                2 | 
| 
                                     
                                            
                                                Vitkål
                                            
                                     
                                 | 
                                400 g | 
| 2 msk | |
| 
                                     
                                            
                                                Kummin
                                            
                                     
                                 | 
                                2 tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Lagerblad
                                            
                                     
                                 | 
                                3 | 
| 
                                     
                                            
                                                Äppelcider
                                            
                                     
                                 | 
                                5 dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     
                                 | 
                                3 dl | 
Till servering:
| 2 dl | |
| 
                                     
                                            
                                                Dijonsenap
                                            
                                     
                                 | 
                                2 msk | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
710 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,4 g | 
| Protein: | 24,2 % | 42,3 g | 
| Fett: | 58,4 % | 46,8 g | 
| Kolhydrater: | 16,4 % | 28,7 g |