Korvsoppa
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    Korvsoppa med rotfrukter serverad med senapskräm. En strålande vardagsrätt att ta till när tiden är knapp. Det går bra att använda de rotfrukter du har hemma. Och senapskrämen går bra att göra på både gräddfil, färskost, yoghurt eller smetana. Ta det du har hemma!
 
    Ingredienser
| 
                                            
                                                Potatis
                                            
                                     | 300 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Morot
                                            
                                     | 250 g | 
| 
                                            
                                                Palsternacka
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 1 liter | 
| 
                                            
                                                Grönsaksbuljong
                                            
                                     | 2 tärningar | 
| 
                                            
                                                Kryddpepparkorn
                                            
                                     | 10 | 
| 
                                            
                                                Lagerblad
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Korv, t ex falukorv
                                            
                                     | 300 g | 
| 
                                            
                                                Salladslökar
                                            
                                     | 3 | 
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                Färsk persilja
                                            
                                     | krukor | 
|---|
Senapskräm:
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Dijonsenap
                                            
                                     | 1 msk | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
446 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g | 
| Protein: | 10,3 % | 11,3 g | 
| Fett: | 67,2 % | 33,9 g | 
| Kolhydrater: | 22,5 % | 24,7 g | 
 
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    