Korvpanna i italiensk sås

20 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Matlåda Middag
Korvpanna i italiensk sås

Strålande vardagsmat när du vill ha maten på bordet på nolltid. Såsen blir klar under tiden som pastan kokas. Toppa rätten med härligt aromatisk basilika och njut av din lättlagade korvpanna i italiensk tomatsås!

Ingredienser

Pasta penne
300 g
Valfri korv, gärna salsiccia
300 g
Röd paprika
1
Rödlök
1
1 msk
Kelda® Pastasås tomat & crème fraiche
4 dl
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär korven i bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär löken i klyftor.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna . Stek korven ca 5 min. Tillsätt grönsakerna och stek ytterligare ca 4 min.
  • Tillsätt såsen och väl avrunnen pasta. Blanda väl.
  • Toppa korvpannan med grovhackad basilika och servera direkt.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

650 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 69 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/korvpanna-i-italiensk-sas/