Korv stroganoff med potatismos

40 min Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Korv stroganoff med potatismos

Världens godaste vardagsrätt som hela familjen kommer gilla.

Ingredienser

Falukorv
300 g
Gul lök
1
Tomatpuré
2 msk
1 msk
Majsstärkelse
1 tsk
3 dl
Senap
1 tsk

Potatismos:

Mjölig potatis
1 kg
2 dl
1 msk
Salt
2 krm
Peppar
1 krm

Till servering:

Tomater
4

Gör så här

Korvstroganoff:

  • Skär korven i strimlor. Skala och hacka löken. Stek korv, lök och tomatpuré i smör&-rapsolja i en rymlig stekpanna.
  • Tillsätt 2 ½ dl av grädden. Rör ut majsstärkelsen i resten av grädden och rör ner i pannan. Rör ner senap och låt koka på svag värme 2-3 min.

Potatismos:

  • Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 10–15 min. Häll av kokvattnet.
  • Värm mjölken i en kastrull och häll det över potatisen. Tillsätt smör-&rapsolja och vispa moset riktigt luftigt med elvisp. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär tomaterna i klyftor. Servera stroganoffen med potatismos och tomatklyftor.
Markera receptet som tillagat

Använd gärna en korv med hög kötthalt. Smaksätt gärna korvstroganoffen med 3 msk hackad persilja, ½ urkärnad och finhackad chili samt 1 msk chilisås.

Näringsvärden, per port

Energi:

717 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,9 g
Protein: 9,6 % 17 g
Fett: 60,1 % 48,7 g
Kolhydrater: 30,3 % 53,5 g
https://www.arla.se/recept/korv-stroganoff-med-potatismos/