Korngryn med saffranskokta persiljerötter
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Korngryn, Sveriges svar på ris, blir en vegetarisk favorit med rotfrukter.
Ingredienser
|
Korngryn
|
2 dl |
|---|---|
|
Grönsaksbuljong
|
1 liter |
|
Persiljerötter
|
500 g |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Saffran à 0,5 g
|
½ pkt |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Apelsinjuice
|
2 dl |
| 150 g | |
|
Hackad färsk persilja
|
1 dl |
Hasselnötsås:
| 2 dl | |
|
Hackade hasselnötter
|
½ dl |
|
Salt
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Palsternacka är ett alternativ till persiljerot.
Näringsvärden, per port
Energi:
426 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,5 g |
| Protein: | 19,8 % | 20,8 g |
| Fett: | 39,2 % | 18,9 g |
| Kolhydrater: | 41 % | 43 g |