Korma med paneer

30 min Huvudrätt Varmrätt
Korma med paneer

En lättlagad och mild men smakrik indisk rätt. Perfekt proteinkälla när du vill variera vardagsrätterna med vegetariskt.

Ingredienser

Korma sås, ca 400 g
1 burk
Vatten
1 dl
Blomkålsbuketter
500 g
1 förp
Ananas
3 skivor
2 dl
Frysta ärter
2 dl
Hackad färsk koriander
½ dl

Gör så här

  • Koka upp sås och vatten i en kastrull. Lägg ner blomkålen, rör om och låt koka upp.
  • Skär ost och ananas i bitar. Rör ner ost, ananas och grädde i såsen. Låt koka 3-5 min.
  • Lägg ner ärter och strö över koriander. Servera med basmatiris, bröd, mango chutney och ev raita.
Klart!

Variera gärna grönsakerna och använd det som passar i säsong. Ananas kan bytas mot granatäppelkärnor.

Näringsvärden, per port inkl ris, bröd, chutney

Energi:

815 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 27 g
Kolhydrater: 96 g
Fett: 35 g
https://www.arla.se/recept/korma-med-paneer/