Koreansk het kyckling med sesamwokade grönsaker

Koreansk het kyckling med sesamwokade grönsaker

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(72 st)

Kycklingklubbor i ugn som penslas med en sötsalt, het kryddblandning som ger goda koreanska smaker. Enkelt och gott med wokade grönsaker och ris.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 kycklingklubbor

Kryddblandning

  • 2 msk honung
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk oystersauce
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1½ msk sambal oelek
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 broccoli
  • ½ liten purjolökar
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 3 msk oystersauce
  • 2 tsk honung
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Rör ihop kryddblandningen och pensla kycklingen runt om. Stek den i mitten av ugnen ca 45 min. Koka upp vätskan från formen och crème fraiche i en kastrull. Ansa och dela grönsakerna i bitar. Woka dem hastigt i smör-&rapsolja och tillsätt övriga ingredienser. Servera med jasminris.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 845 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 59 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem