Kolja i ugn med potatisstomp
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En mild och krämig fiskrätt som passar perfekt när du vill ha en lättlagad och smakrik middag. Kolja i ugn med potatisstomp är både enkel att laga och vacker att servera, med frisk syra från citronsåsen och örter som dill och gräslök.
Nytt
Ingredienser
Potatisstomp:
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
| 25 g | |
| 1 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
|
Färsk dill, finhackad
|
1 msk |
|
Gräslök, fint skuren
|
1 msk |
Kolja:
|
Koljafilé
|
600 g |
|---|---|
| 25 g | |
|
Vetemjöl
|
1 msk |
| 3 dl | |
|
Fiskbuljong
|
1 tärning |
|
Citronsaft
|
3 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
|
Broccoli
|
1 |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
| 1 msk | |
|
Dill, finhackad
|
1 msk |
|
Gräslök, finhackad
|
1 msk |
Gör så här
Potatisstomp:
Kolja:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
575 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,5 g |
| Protein: | 27,4 % | 38,7 g |
| Fett: | 41,8 % | 27,2 g |
| Kolhydrater: | 30,8 % | 43,5 g |