Kolja i ugn med potatisstomp
40 min
Lunch
Middag
•
&format=webp)
En mild och krämig fiskrätt som passar perfekt när du vill ha en lättlagad och smakrik middag. Kolja i ugn med potatisstomp är både enkel att laga och vacker att servera, med frisk syra från citronsåsen och örter som dill och gräslök.
Nytt
Ingredienser
Potatisstomp:
Potatis
|
900 g |
---|---|
25 g | |
1 dl | |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Färsk dill, finhackad
|
1 msk |
Gräslök, fint skuren
|
1 msk |
Kolja:
Koljafilé
|
600 g |
---|---|
25 g | |
Vetemjöl
|
1 msk |
3 dl | |
Fiskbuljong
|
1 tärning |
Citronsaft
|
3 msk |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
Broccoli
|
1 |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
1 msk | |
Dill, finhackad
|
1 msk |
Gräslök, finhackad
|
1 msk |
Gör så här
Potatisstomp:
Kolja:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
575 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,5 g |
Protein: | 27,4 % | 38,7 g |
Fett: | 41,8 % | 27,2 g |
Kolhydrater: | 30,8 % | 43,5 g |

