Kolbulle
20 min
Huvudrätt
Lunch
•
&format=webp)
Kolbulle är en klassiker som helst ska lagas över öppen eld. I Jämtland och Härjedalen kvalar den in som nationalrätt. Förr var det den dagliga kosten för skogshuggare. Numera serveras kolbulle ofta på festivaler tillsammans med lingonsylt. Enkelt recept som helst tillagas på amerikafläsk som är ett saltat fläsk, men det går även bra med rimmat fläsk eller bacon.
Ingredienser
Vetemjöl
|
4 dl |
---|---|
Vatten
|
6 dl |
Salt
|
1 tsk |
Rimmat fläsk
|
400 g |
Lingonsylt, till servering
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
560 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 12,1 % | 16,7 g |
Fett: | 56,4 % | 35,7 g |
Kolhydrater: | 31,5 % | 43,4 g |

