Kolakakor med saffran

Kolakakor med saffran

30 min
Klassiska småkakor med julig twist. Spritsa på glasyren innan kakorna svalnat helt, då stelnar den bäst.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kolakaka-med-saffran/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Vispa smör, socker och sirap tills det är poröst. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Mortla 1 tsk strösocker och saffran fint. Rör ner blandningarna i smeten och blanda till en jämn deg.
  • Dela degen i 3 bitar, rulla till längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna och grädda i mitten av ugnen 14-15 min.
  • Skär längderna på snedden i ca 2-3 cm breda kakor medan de fortfarande är varma.
Saffransglasyr:
  • Rör ihop florsocker, vatten och saffran. Ringla över kakorna innan de svalnat.
Klart!
Energi:

55 kcal

Protein: 0 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 2 g

Ingredienser

100 g
Strösocker
¾ dl
Ljus sirap
2 msk
Vetemjöl
3 dl
Vaniljsocker
1 msk
Bakpulver
1 tsk
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Saffransglasyr:
Florsocker
2 dl
Vatten
1½ msk
Saffran à 0,5 g
1 pkt