Kolakaka med saffran

Kolakaka med saffran

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

30 min

Klassiska småkakor med julig twist. Spritsa på glasyren innan kakorna svalnat helt, då stelnar den bäst.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 40 st

Saffransglasyr:

  • 2 dl florsocker
  • 1½ msk vatten
  • 1 pkt saffran à 0,5 g

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa smör, socker och sirap tills det är poröst. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Mortla 1 tsk strösocker och saffran fint. Rör ner blandningarna i smeten och blanda till en jämn deg.
  3. Dela degen i 3 bitar, rulla till längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna och grädda i mitten av ugnen 14-15 min.
  4. Skär längderna på snedden i ca 2-3 cm breda kakor medan de fortfarande är varma.

Saffransglasyr:

  1. Rör ihop florsocker, vatten och saffran. Ringla över kakorna innan de svalnat.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 55 kcal
  • Protein: 0 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa: