Cornflakeskakor

Cornflakeskakor

1 tim Efterrätt
Cornflakeskakor mättar sötsuget när det sätter in. Krispiga, söta och oemotståndliga! Dessutom är de riktigt enkla att få till. Mörk choklad, smör och cornflakes smält samman för att sedan toppas med len mjölkchoklad, krispiga pistagenötter och rostad kokos. Mums!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smält smör i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, vaniljsocker och kakao. Låt koka upp under omrörning, ta från värmen.
  • Hacka chokladen grovt och lägg ner i kastrullen. Rör till en slät smet. Krossa cornflakesen lite och vänd ner försiktigt i smeten med saltet.
  • Klicka ut smeten på bakplåtspapper.
  • Smält mjölkchokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Hacka pistagenötterna. Ringla chokladen över cornflakeskakorna. Strö över pistagenötter och kokos.
  • Låt cornflakeskakorna stelna i rumstemperatur, minst 1 tim.
Klart!
Energi:

200 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 11 g

Ingredienser

100 g
Strösocker
1 dl
Ljus sirap
½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Kakao
2 msk
Mörk choklad
50 g
Cornflakes eller rice kripies
7 dl
Salt
1 krm
Topping:
Mjölkchoklad
100 g
Rostade pistagenötter
½ dl
Rostade kokosflingor
2 msk