Saffranssnittar
30 min
Fika
Frysbar
•
Klassiska kolakakor får en ljuvlig julig twist med saffran – de blir gyllene, mjuka och lätt sega. Perfekta att baka när doften av saffran ska sprida sig i hela hemmet, och extra festliga blir de när du ringlar över saffransglasyr innan kakorna hunnit svalna helt. Kolakakor med saffran passar både på fika, julbord och som små lyxiga gå-bort-presenter. Servera gärna tillsammans med en kopp starkt kaffe, te eller varm choklad för den ultimata stämningen.
Ingredienser
| 100 g | |
|
Rårörsocker
|
1 dl |
|
Ljus sirap
|
2 msk |
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
|
Vaniljsocker
|
1 msk |
|
Bakpulver
|
½ tsk |
|
Saffran à 0,5 g
|
1 pkt |
|
Flingsalt
|
1 krm |
Saffransglasyr:
|
Florsocker
|
2 dl |
|---|---|
|
Vatten
|
1½ msk |
|
Saffran à 0,5 g
|
1 pkt |
Gör så här
Saffransglasyr:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
113 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,3 g |
| Protein: | 2,5 % | 0,7 g |
| Fett: | 32,8 % | 4,2 g |
| Kolhydrater: | 64,7 % | 18 g |