Kokta rödbetor i ädelostsås

1 tim 10 min
Arbetstid: 30 min
Förrätt Huvudrätt Lunch Tillbehör
Kokta rödbetor i ädelostsås

Söta rödbetor och gräddig ädelost är som gjorda för varandra.

Ingredienser

Färska rödbetor
1 kg
2 dl
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
1 krm
75 g
Hackad färsk gräslök
2 msk

Gör så här

  • Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, 20-40 min.
  • Spola dem i kallt vatten och gnid av skalen. Skär rödbetorna i klyftor.
  • Lägg dem i en panna och häll på grädde. Salta och peppra.
  • Låt allt koka ihop några minuter.
  • Riv osten och rör ner den i såsen. Rör så att osten smälter. Strö över gräslöken.
Markera receptet som tillagat

Rödbetorna kan kokas i förväg.

Näringsvärden, per port

Energi:

351 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,6 g
Protein: 9,6 % 8,3 g
Fett: 60,2 % 23,9 g
Kolhydrater: 30,2 % 26,1 g
https://www.arla.se/recept/kokta-rodbetor-i-adelostsas/