Kokta kräftor
Förrätt
Huvudrätt
•
Har du haft lyckan att fånga egna kräftor som ska kokas från grunden så kommer här ett enkelt recept. Koka gärna kräftorna först i vanligt vatten för en friskare smak och koka dem sedan i den goda lagen. En av de viktigaste ingredienserna är krondillen som ger kräftorna den rätta smaken. Låt stå över natten så smakerna sätter sig ordentligt.
Ingredienser
|
Kräftor, ca 25 st
|
1 kg |
|---|---|
|
Vatten
|
2½ liter |
|
Ljus öl
|
ca 3 dl |
|
Grovt salt
|
1 dl |
|
Strösocker eller 3 sockerbitar
|
2 tsk |
|
Krondill, utan stjälk
|
1 knippe |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per kg
Energi:
874 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per kg | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,8 g |
| Protein: | 73,3 % | 157,7 g |
| Fett: | 8,5 % | 8,4 g |
| Kolhydrater: | 13,8 % | 29,6 g |