Kokt potatis
30 min
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
Tillbehör
•
Alldelse nykokt potatis är ett måste till såväl kokt torsk med äggsås, köttbullar och panerad fisk. Och självklart vill vi ha god kokt potatis till potatissallad! Välj om du vill skala din potatis eller ej. Klicka på lite smör och flingsalt innan servering för att förhöja smaken på denna älskade rotsak!
Ingredienser
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
|
Vatten
|
|
|
Salt
|
2 tsk |
| 2 msk | |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Färsk persilja, hackad
|
ev 2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Koka upp vatten i vattenkokaren så går det fortare att få dina potatisar klara.
Näringsvärden, per port
Energi:
223 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,8 g |
| Protein: | 7,1 % | 3,9 g |
| Fett: | 25,4 % | 6,4 g |
| Kolhydrater: | 67,5 % | 37 g |