Kokt, krossad och rostad potatis

Kokt, krossad och rostad potatis

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

30 min

Testa ett nytt sätt att servera potatisen! Använd finare och mindre potatissort som krossas och rostas på en plåt i ugnen. Chili-vinägretten ringlas över potatisarna i slutet och ger både syrlighet och hetta.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 700 g sparrispotatis
  • ½ tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 1 färsk grön chili
  • pressad saft av ½ citron
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 ask krasse

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka potatisen mjuk i saltat vatten med skalet på. Krossa potatisen och lägg på en plåt.
  3. Salta och ringla över 2 msk olivolja. Rosta potatisen högt upp i ugnen ca 10 min.
  4. Hacka chilin fint och lägg i en skål. Tillsätt vinäger och resten av olivoljan. Smaka av med citronsaft och salt.
  5. Ringla dressingen över potatisen och toppa med krasse vid servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 340 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa: