Kokt, krossad och rostad potatis
30 min
•
&format=webp)
Testa ett nytt sätt att servera potatisen! Använd finare och mindre potatissort som krossas och rostas på en plåt i ugnen. Chili-vinägretten ringlas över potatisarna i slutet och ger både syrlighet och hetta. Receptet är skapats av Johan Backéus, Årets kock 2017.
Ingredienser
Sparrispotatis
|
700 g |
---|---|
Salt
|
½ tsk |
Olivolja
|
1 dl |
Färsk grön chili
|
1 |
Citron
|
pressad saft av ½ |
Vitvinsvinäger
|
1 msk |
Krasse
|
1 ask |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
356 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,8 g |
Protein: | 4,9 % | 4,3 g |
Fett: | 56,6 % | 22,8 g |
Kolhydrater: | 38,5 % | 33,8 g |

