Kokt, krossad och rostad potatis

30 min
Kokt, krossad och rostad potatis

Testa ett nytt sätt att servera potatisen! Använd finare och mindre potatissort som krossas och rostas på en plåt i ugnen. Chili-vinägretten ringlas över potatisarna i slutet och ger både syrlighet och hetta. Receptet är skapats av Johan Backéus, Årets kock 2017.

Ingredienser

Sparrispotatis
700 g
Salt
½ tsk
Olivolja
1 dl
Färsk grön chili
1
Citron
pressad saft av ½
Vitvinsvinäger
1 msk
Krasse
1 ask

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Koka potatisen mjuk i saltat vatten med skalet på. Krossa potatisen och lägg på en plåt.
  • Salta och ringla över 2 msk olivolja. Rosta potatisen högt upp i ugnen ca 10 min.
  • Hacka chilin fint och lägg i en skål. Tillsätt vinäger och resten av olivoljan. Smaka av med citronsaft och salt.
  • Ringla dressingen över potatisen och toppa med krasse vid servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

356 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,8 g
Protein: 4,9 % 4,3 g
Fett: 56,6 % 22,8 g
Kolhydrater: 38,5 % 33,8 g
https://www.arla.se/recept/kokt-krossad-och-rostad-potatis/