Kokt, krossad och rostad potatis

30 min Tillbehör
Kokt, krossad och rostad potatis

Testa ett nytt sätt att servera potatisen! Använd finare och mindre potatissort som krossas och rostas på en plåt i ugnen. Chili-vinägretten ringlas över potatisarna i slutet och ger både syrlighet och hetta. Receptet är skapats av Johan Backéus, Årets kock 2017.

Ingredienser

Sparrispotatis
700 g
Salt
½ tsk
Olivolja
1 dl
Färsk grön chili
1
Citron
pressad saft av ½
Vitvinsvinäger
1 msk
Krasse
1 ask

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Koka potatisen mjuk i saltat vatten med skalet på. Krossa potatisen och lägg på en plåt.
  • Salta och ringla över 2 msk olivolja. Rosta potatisen högt upp i ugnen ca 10 min.
  • Hacka chilin fint och lägg i en skål. Tillsätt vinäger och resten av olivoljan. Smaka av med citronsaft och salt.
  • Ringla dressingen över potatisen och toppa med krasse vid servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

356 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,8 g
Protein: 4,9 % 4,3 g
Fett: 56,6 % 22,8 g
Kolhydrater: 38,5 % 33,8 g
https://www.arla.se/recept/kokt-krossad-och-rostad-potatis/