Kokt julskinka
Buffé
Huvudrätt
•
Att koka sin egen julskinka är inte alls svårt. Dessutom får du mycket av den goda skinklagen att använda till annat gott, så som stuvad grönkål, dopp i grytan och ärtsoppa. När skinkan är kokt och avsvalnad är det bara att griljera den, sedan kan julen komma och knacka på dörren!
Ingredienser
|
Rimmad färsk skinka, nätad
|
3 - 5 kg |
|---|---|
|
Gula lökar
|
2 |
|
Morötter
|
2 |
|
Kryddpepparkorn
|
1 tsk |
|
Lagerblad
|
4 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
6277 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,8 g |
| Protein: | 64 % | 987,9 g |
| Fett: | 34,6 % | 245,8 g |
| Kolhydrater: | 1,4 % | 21,9 g |