Paj med julskinka

Paj med julskinka

Betyg

(7 st)

Ta tillvara på resten av julskinkan och grönkålen och gör en riktigt god paj som är både saftig och smakrik av senap och muskot. Välj själv vilken form som passar tillfället.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pajskal:

Fyllning:

  • 150 g rest av julskinka
  • 100 g färsk grönkål
  • 3 dl Arla Köket® gräddmjölk gräddmjölk 6%
  • 3 ägg
  • ½ tsk malen muskot
  • 1 msk grovkornig senap
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g vitkål

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200º. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 175º. Riv eller hacka grönkålen. Förväll den 1-2 min i kokande vatten, kyl den genast i kallt vatten. Skär skinkan i mindre bitar. Lägg skinka och grönkål i pajskalet. Vispa samman, ägg, gräddmjölk, muskot, senap, salt och peppar. Häll det i formen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Servera med t ex vitkålssallad. Tips! Gör små portionspajer men sänk då tillagningstiden till ca 25 min.

Näringsvärden, per per port

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem