Paj med julskinka

Paj med julskinka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

Ta tillvara på resten av julskinkan och grönkålen och gör en riktigt god paj som är både saftig och smakrik av senap och muskot. Välj själv vilken form som passar tillfället.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Pajskal:

Fyllning:

  • 150 g rest av julskinka
  • 100 g färsk grönkål
  • 3 dl Arla Köket® gräddmjölk gräddmjölk 6%
  • 3 ägg
  • ½ tsk malen muskot
  • 1 msk grovkornig senap
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g vitkål

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200º. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 175º. Riv eller hacka grönkålen. Förväll den 1-2 min i kokande vatten, kyl den genast i kallt vatten. Skär skinkan i mindre bitar. Lägg skinka och grönkål i pajskalet. Vispa samman, ägg, gräddmjölk, muskot, senap, salt och peppar. Häll det i formen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Servera med t ex vitkålssallad. Tips! Gör små portionspajer men sänk då tillagningstiden till ca 25 min.

Näringsvärden, per per port

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag