Grönkålspaj med julskinka
1 tim
Huvudrätt
Går att frysa
•
Ta tillvara på resten av julskinkan och grönkålen och gör en riktigt god paj som är både saftig och smakrik av ost och senap. Välj själv vilken form som passar tillfället.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Gör små portionspajer men sänk då tillagningstiden till ca 25 min.
Energi:
528 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 18 g |
Kolhydrater: | 24 g |
Fett: | 39 g |
Ingredienser
Pajskal:
75 g | |
Vetemjöl med fullkorn
|
2½ dl |
¾ dl |
Fyllning:
Färsk grönkål
|
100 g |
---|---|
2 msk | |
Syrad grädde 30%
|
3 dl |
75 g | |
Grovkornig senap
|
1 msk |
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
Ägg
|
3 |
Rest av julskinka
|
150 g |
Kokt rödbetor
|
250 g |