Hemlagad senap

Hemlagad senap

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(75 st)

Stark och lite söt blir denna hemlagade senap. Den är perfekt till skinkan, korven eller på smörgåsen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 3,5 dl

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Blanda senapspulver, mjöl, socker och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör ner vatten, ättikssprit och vispgrädde. Koka upp och låt koka 1 min under ständig omrörning.
  2. Ta kastrullen från plattan. Vispa senapen med elvisp eller kör med mixerstav så att senapen blir helt slät. Fyll den på små burkar.
  3. Fyll den på små burkar. Låt mogna minst ett dygn innan servering. Förvara i kyl.

Tips:

Den som vill kan smaksätta senapen t ex med lite konjak eller dragon innan den fylls på burkar.

Näringsvärden, per 3,5 dl

  • Energi: 895 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 69 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag