Hemlagad senap

Hemlagad senap

1 tim Buffé
Stark och lite söt blir denna hemlagade senap. Den är perfekt till skinkan, korven eller på smörgåsen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hemlagad-senap/

Gör så här

  • Blanda senapspulver, mjöl, socker och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör ner vatten, ättikssprit och vispgrädde. Koka upp och låt koka 1 min under ständig omrörning.
  • Ta kastrullen från plattan. Vispa senapen med elvisp eller kör med mixerstav så att senapen blir helt slät. Fyll den på små burkar.
  • Fyll den på små burkar. Låt mogna minst ett dygn innan servering. Förvara i kyl.
Klart!

Den som vill kan smaksätta senapen t ex med lite konjak eller dragon innan den fylls på burkar.

Energi:

895 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 69 g

Ingredienser

Senapspulver
1 dl
Vetemjöl
1 msk
Strösocker
3 msk
Salt
1 krm
Vatten
¾ dl
Ättiksprit 12%
1 msk
1½ dl