Långkål

Långkål

Betyg

(89 st)

Stuvad grönkål, långkål, är mycket omtyckt på julbordet. Vispgrädde och spad från den kokta skinkan ger extra fin smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Koka kålen i buljong eller skinkspad ca 10 min. Låt den rinna av i en sil. Fräs kålen i smör i en gryta. Späd med grädden och koka ihop på svag värme ca 15 min. Rör om då och då. Smaka av med salt, peppar och socker. Vill du koka långkål på färsk grönkål går det åt 3 medelstora stånd. Skölj grönkålen. Repa bladen från de grova stjälkarna. Koka kålbladen mjuka i buljong ca 15 min. Låt rinna av i en sil och hacka dem fint. Fräs kålen och fortsätt tillaga på samma sätt som med fryst.

Tips:

Skinkspadet kan även bytas ut mot 3 dl buljong.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 265 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem