Långkål

Långkål

30 min
Buffé
Halländsk långkål är en mycket omtyckt rätt på julbordet. Skinkspadet ger den goda sältan och grädden gör den len och fin i smaken. Väldigt god till köttbullar och julskinka.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/langkal/

Gör så här

  • Skölj grönkålen och repa bladen från de grova stjälkarna.
  • Koka kålbladen mjuka i skinkspad i en kastrull med lock ca 15 min. Låt rinna av i en sil och grovhacka bladen.
  • Fräs kålen i smör i en gryta. Späd med grädden och koka ihop på svag värme ca 15 min. Rör om då och då. Smaka av med salt, peppar och sirap.
Med fryst grönkål:
  • Koka kålen i skinkspad ca 10 min. Låt den rinna av i en sil.
  • Fortsätt tillaga på samma sätt som med färsk.
Klart!

Skinkspadet kan även bytas ut mot 3 dl buljong.

Energi:

265 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Färsk eller fryst grönkål
500 g
Skinkspad eller grönsaksbuljong
3 dl
2 msk
3 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Ljus sirap
½ msk