Långkål

Långkål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(113 st)

Stuvad grönkål, långkål, är mycket omtyckt på julbordet. Vispgrädde och spad från den kokta skinkan ger extra fin smak.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Koka kålen i buljong eller skinkspad ca 10 min. Låt den rinna av i en sil.
  2. Fräs kålen i smör i en gryta. Späd med grädden och koka ihop på svag värme ca 15 min. Rör om då och då.
  3. Smaka av med salt, peppar och socker.

Med färsk grönkål:

  1. Det går åt 3 medelstora stånd. Skölj grönkålen. Repa bladen från de grova stjälkarna.
  2. Koka kålbladen mjuka i buljong ca 15 min. Låt rinna av i en sil och hacka dem fint. Fräs kålen och fortsätt tillaga på samma sätt som med fryst.

Tips:

Skinkspadet kan även bytas ut mot 3 dl buljong.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 265 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag