Kokosris med grönsaker

Kokosris med grönsaker

Betyg

(45 st)

Ris som får puttra med kokos blir himmelskt gott.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 3 port

  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl jasminris
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 4 dl vatten
  • 1 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • 400 g strimlade blandade grönsaker t ex paprika, sockerärtor, kål, lök
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • ½ tsk salt
  • 1 knippe röda mangoldskott eller solrosskott

Gör så här:

Gör så här:

Fräs kokosen i smöret i en kastrull. Lägg i riset och buljongtärningen. Häll på vattnet. Låt riset koka på svag värme tills det är klart. Rör ner crème fraiche. Fräs grönsakerna i smör i en stor stekpanna. Krydda med ingefära och salt. Strö över mangoldskotten.

Tips:

Mangoldskotten kan bytas ut mot solrosskott eller böngroddar.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem