Kokosfisk

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Kokosfisk

God och lättlagad kokosfisk med influenser från det asiatiska köket - jättegott och riktigt enkelt att tillaga!

Ingredienser

Sejfilé
500 g
Salt
1 tsk
Ströbröd
2 msk
2 msk

Sås

Lätt kokosmjölk
2½ dl
Kycklingfond
1 msk
Riven färsk ingefära
1 tsk
Lime
rivet skal och pressad saft av 1
Sambal oelek
½ tsk

Gör så här

  • Dela fisken i portionsbitar. Salt och vänd fisken i ströbröd. Bryn fisken på båda sidor i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Blanda ihop ingredienserna till såsen. Häll den i stekpannan runt fisken. Låt fisken sjuda i såsen 3–4 min.
  • Servera med fullkornsris blandat med grönsaker.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

226 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 27 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/kokosfisk/