Kokosfisk

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Kokosfisk

God och lättlagad kokosfisk med influenser från det asiatiska köket - jättegott och riktigt enkelt att tillaga!

Ingredienser

Sejfilé
500 g
Salt
1 tsk
Ströbröd
2 msk
2 msk

Sås

Lätt kokosmjölk
2½ dl
Kycklingfond
1 msk
Riven färsk ingefära
1 tsk
Lime
rivet skal och pressad saft av 1
Sambal oelek
½ tsk

Gör så här

  • Dela fisken i portionsbitar. Salt och vänd fisken i ströbröd. Bryn fisken på båda sidor i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Blanda ihop ingredienserna till såsen. Häll den i stekpannan runt fisken. Låt fisken sjuda i såsen 3–4 min.
  • Servera med fullkornsris blandat med grönsaker.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

228 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,3 g
Protein: 44,4 % 24,9 g
Fett: 44,6 % 11,5 g
Kolhydrater: 11 % 6,2 g
https://www.arla.se/recept/kokosfisk/