Köfte
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Köfte är en rätt som kan tillagas på många olika sätt. I vårt recept har vi utgått från nötfärs som vi smaksätter med vitlök, röd chili, färsk persilja och spiskummin. Stek gyllene och servera med tabbouleh, tarator, ajvar och hummus!
Ingredienser
Köfte:
Nötfärs eller lammfärs
|
500 g |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
Färsk röd chili
|
1 |
Bladpersilja
|
50 g |
Ägg
|
1 |
Malen spiskummin
|
½ msk |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
1 msk |
Tabbouleh:
Bulgur
|
1 dl |
---|---|
Bladpersilja
|
100 g |
Färsk mynta
|
50 g |
Tomater
|
2 |
Rödlök
|
1 |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Olivolja
|
2 msk |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Tarator:
2 dl | |
Ljus tahini
|
3 msk |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Pressad citronsaft
|
1 msk |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Färsk mynta
|
25 g |
Till servering:
Ajvar relish
|
1 dl |
---|---|
Hummus
|
2 dl |
Gör så här
Köfte:
Tabbouleh:
Tarator:
Till servering:
Lägg till recept till tillagad
Näringsvärden, per port
Energi:
704 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 12,6 g |
Protein: | 21,8 % | 37,8 g |
Fett: | 59,6 % | 47,4 g |
Kolhydrater: | 18,6 % | 32,2 g |

