Köfte
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Köfte är en rätt som kan tillagas på många olika sätt. I vårt recept har vi utgått från nötfärs som vi smaksätter med vitlök, röd chili, färsk persilja och spiskummin. Stek gyllene och servera med tabbouleh, tarator, ajvar och hummus!
Ingredienser
Köfte:
|
Nötfärs eller lammfärs
|
500 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Färsk röd chili
|
1 |
|
Bladpersilja
|
50 g |
|
Ägg
|
1 |
|
Malen spiskummin
|
½ msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 1 msk |
Tabbouleh:
|
Bulgur
|
1 dl |
|---|---|
|
Bladpersilja
|
100 g |
|
Färsk mynta
|
50 g |
|
Tomater
|
2 |
|
Rödlök
|
1 |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Tarator:
| 2 dl | |
|
Ljus tahini
|
3 msk |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Pressad citronsaft
|
1 msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Färsk mynta
|
25 g |
Till servering:
|
Ajvar relish
|
1 dl |
|---|---|
|
Hummus
|
2 dl |
Gör så här
Köfte:
Tabbouleh:
Tarator:
Till servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
704 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 12,6 g |
| Protein: | 21,8 % | 37,8 g |
| Fett: | 59,6 % | 47,4 g |
| Kolhydrater: | 18,6 % | 32,2 g |