Koftas
45 min
Huvudrätt
Frysbar
•
&format=webp)
Koftas är kryddiga indiska lammfärsbollar som tillagas i en mustig och krämig tomatsås smaksatt med kanelstång. Koftas går bra att förbereda dagen innan de ska ätas. Servera dem gärna med rispilaff.
Ingredienser
Sås:
Tomater
|
4 |
---|---|
Bananschalottenlökar
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
½ dl | |
Malen gurkmeja
|
1 tsk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Lagerblad
|
2 |
Kanelstång
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Vatten
|
1 dl |
2½ dl |
Lammfärsbollar:
Lammfärs
|
500 g |
---|---|
Ströbröd
|
½ dl |
Lökpulver
|
1 msk |
Sambal oelek
|
1 msk |
Garam masala
|
2 tsk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Paprikapulver
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Gör så här
Sås:
Lammfärsbollar:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
554 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,2 g |
Protein: | 19,1 % | 26 g |
Fett: | 71,2 % | 44,6 g |
Kolhydrater: | 9,7 % | 13,2 g |

