Knäckig rabarberpaj

45 min Efterrätt
Knäckig rabarberpaj

Syrlig rabarber under ett knäckigt havrekrisp smakar himmelskt gott. Den här pajen är riktigt snabblagad, servera den gärna med vaniljsås.

Ingredienser

Skivade rabarber
1 liter
125 g
Vetemjöl
2 dl
Havregryn
2 dl
Rårörsocker
1½ dl
Ljus sirap
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Lägg rabarbern i en pajform. Blanda smör, mjöl, havregryn och socker till en grynig deg.
  • Ringla sirapen över rabarbern och smula över degen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Vispa vaniljvispen och servera till pajen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

230 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 2,4 g
Protein: 4,2 % 2,4 g
Fett: 43,5 % 11,3 g
Kolhydrater: 52,3 % 29,6 g
https://www.arla.se/recept/knackig-rabarberpaj/