Knäckig hallonpaj

1 tim Dessert Fika
Knäckig hallonpaj

Denna knäckiga hallonpaj med lättvispad kardemummagrädde är en ljuvlig kombo mellan sött och syrligt. God att äta som dessert eller till fika. Låt pajen svalna något innan du serverar den, då hinner den nämligen knäcka till sig lite extra!

Nytt

Ingredienser

Svenska frysta hallon
500 g
Majsstärkelse
1 msk
150 g
½ dl
Ljus sirap
¼ dl
Rårörsocker
1½ dl
Havregryn
3 dl
Vetemjöl
1½ dl
Bakpulver
1 tsk
Salt
1 krm

Till servering:

2½ dl
Kardemummakärnor, mortlade
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 175° varmluft.
  • Blanda hallon med majsstärkelse. Häll hallonen i en pajform, ca 28 cm i diameter.
  • Koka upp smör, grädde, sirap och socker i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda i ca 3 min.
  • Ta från värmen och vänd i havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt.
  • Häll smeten över hallonen.
  • Grädda pajen mitt i ugnen ca 45 min.
  • Vispa grädden lätt. Vänd ner mortlade kardemummakärnor i grädden.
  • Låt den knäckiga hallonpajen svalna något innan du serverar den med kardemummagrädde.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

373 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,1 g
Protein: 3,4 % 3,1 g
Fett: 61 % 25,7 g
Kolhydrater: 35,6 % 32,7 g
https://www.arla.se/recept/knackig-hallonpaj/