Knäckig äppelpaj
50 min
Efterrätt
Fika
•
&format=webp)
Knäckig äppelpaj serverad med fantastisk vaniljkräm på vispad smetana. Enkelt recept på en magiskt god paj! Bjud på denna frestelse till efterrätt eller fika. Gjord med bland annat sirap som skapar det knäckiga i äppelpajen medan vaniljkrämen blir som pricken över i.
Ingredienser
Äpplen
|
3 |
---|---|
Malen kanel
|
1½ msk |
Strösocker
|
1½ msk |
Svenskt Smör från Arla® rumstempererat
|
100 g |
---|---|
Havregryn
|
2 dl |
Vetemjöl
|
¾ dl |
Strösocker
|
½ dl |
Bakpulver
|
1 tsk |
Mörk sirap
|
1½ msk |
Vaniljkräm:
Arla Köket® Smetana
|
2 dl |
---|---|
Strösocker
|
1½ msk |
Vaniljpulver
|
½ krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vaniljpulver går att byta ut mot ½ urskrapad vaniljstång för 4 port.

