Knäckig äppelpaj
50 min
•
Arbetstid: 25 min
Fika
•
Knäckig äppelpaj serverad med fantastisk vaniljkräm på vispad smetana. Enkelt recept på en magiskt god paj! Bjud på denna frestelse till efterrätt eller fika. Gjord med bland annat sirap som skapar det knäckiga i äppelpajen medan vaniljkrämen blir som pricken över i.
Ingredienser
|
Äpplen
|
3 |
|---|---|
|
Malen kanel
|
1½ msk |
|
Strösocker
|
1½ msk |
| 100 g | |
|
Havregryn
|
2 dl |
|
Vetemjöl
|
¾ dl |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Mörk sirap
|
1½ msk |
Vaniljkräm:
| 2 dl | |
|
Strösocker
|
1½ msk |
|
Vaniljpulver
|
½ krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vaniljpulver går att byta ut mot ½ urskrapad vaniljstång för 4 port.
Näringsvärden, per port
Energi:
634 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,1 g |
| Protein: | 2,4 % | 3,8 g |
| Fett: | 60 % | 43 g |
| Kolhydrater: | 37,6 % | 58,6 g |